Fundatia Noi Citim

"Vis de copil"

Ne face placere sa va aducem la cunostinta cel mai recent proiect derulat la initiativa Fundatiei NOI CITIM desfasurat zilele acestea la Budapesta, cu implicarea Institutului Cultural Roman din Ungaria.

  1. Titlul proiectului: “Vis de copil”
  2. Data de desfasurare: 23-26 Aprilie 2009
  3. Loc de desfasurare: Budapesta, Targul International de Carte 2009

Scurta prezentare a proiectului: Proiectul se doreste a fi o ocazie prin care copiii cu talent la desen isi pot exprima gandurile, ideile si nevoia de frumos, ideea de comunicare cu alti copii, din alte tari.

Prin desenele lor, copiii vor contribui la crearea unui album-carte.

Au fost selectati 20 de copii: 10 copii din Romania (din Cluj si Focsani) si 10 copii din Ungaria, care sunt talentati la desen si au avut disponibilitate de deplasare.

Intregul program s-a derulat sub patronajul Fundatiei “NOI CITIM”, cu ajutorul Institutului Cultural Roman de la Budapesta si sponsorizat de Cosmetics Oriflame Romania. Brandusa Armanca – Director ICR la Budapesta, este coordonatoarea proiectului din partea Institutului Cultural Roman la Budapesta si gazda acestor copii in capitala Ungariei, iar Fundatia a fost reprezentata de Directorul Executiv – Liliana Tatoiu.

Tematica desenelor a fost anuntata anterior acestei deplasari, in asa fel incat copiii au avut timp sa se gandeasca si sa isi imagineze ce vor dori sa transpuna pe hartie, inca de la plecarea din tara. Desenele lor vor fi legate, apoi, sub forma unei carti-album cu desene, pana la data de 1 Iunie 2009 si va fi prezentata cu prilejul diverselor evenimente organizate de Institutul Cultural Roman, Fundatia NOI CITIM, Cosmetics Oriflame Romania, Bibliotecile Judetene din Focsani si Cluj, precum si din alte orase ale tarii.

eventpic Budapesta - Targul International de Carte 2009 Budapesta - Targul International de Carte 2009